Vürtsikas ahjuahven

Kala on hea, kala on kasulik. Seda ei pea ju rääkima?
Ja kui saatus toob kala, tuleb sellest midagi head teha 🙂 See retsept kõlbab küll ka muude kalade jaoks, aga jääme siiski ahvena juuda.
Ahven on selline kena kala, mida on tore tervena ahju panna. Muidugi, alustuseks tuleb see kenasti ära rookida, kui just poest kohe roogitud kala ei saa.

ahven051

Niisiis, kahele inimesele läheb vaja:
kahte ahvenat
4-6tl maitseainesegu Dunn’s River Fish Seasoning
4cm jupp porrulauku
75-100g korralikku võid

ahven055

Pane ahi eelsoojenema 200 kraadi peale.
Määri ahjuvormi natukese võiga ning aseta ahvenad vormi, kõhud ülespoole.
Seejärel puista kõhuõõnde ohtralt Dunn’s Riveri kalamaitseainesegu.

ahven058

Viiluta porru, topi samuti kala kõhtu.

ahven059

On ju ilus?
Ja et roog oleks täiuslik, siis on muidugi vaja head rasva 🙂
Et ehk pane võitükid samuti kala kõhtu.

ahven063

Fantastiline!
Nüüd on vaja see kupatus nii paarikümneks minutiks eelsoojendatud ahju lükata. Ja siis ettevaatlikult välja võtta.

ahven070

Lõhn on imehea, oodata pole midagi, kiirelt sööma! Maitse on veel parem – natuke vürstikam, kui harjunud, aga mitte liiast. Pole vaja peljata, et kodumaise kalaga ei sobi kaugemad ürdid.
Kõrvale muidugi ohtralt salatit ja natuke võib kartulit ka.

ahven079

Ja magustoiduks mõni Petra küpsis, need on hetkel Solarise toidupoes küpsiseriiuli otsas sooduspakkumisega!

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s